Берое дръпна с два гола преди реванша


Берое дръпна с два гола преди реванша

1248 0

Берое взе комфортен аванс преди реванша от първи предварителен кръг на Лига Европа. Тимът от Стара Загора спечели с 2:0 гостуването си на литовския Атлантас Клайпеда.

В началните минути заралии повече владееха топката, но първата голова възможност бе пред вратата на българския тим. В 8-ата минута Панюков остана непокрит на 8-9 метра фронтално срещу Макенджиев, спря си топката и стреля, но стражът на Берое се намеси отлично и спаси.

Берое отговори подобаващо в 17-ата минута, когато Мапуку осъществи самостоятелен пробив отдясно в наказателното поле на литовците и пусна топката успоредно на голлинията, но там нямаше негов съотборник, който да я изпрати в мрежата.

Три минути по-късно нова добра атака на старозагорци завърши с извеждащо подаване към Мапуку, който стреля по диагонал от 17 метра, но не уцели вратата. В тази ситуация при повече късмет топката можеше да бъде отклонена във вратата от Спас Делев, който се намираше на 4-5 метра пред голлинията на противника.

В 27-ата минута Мапуку изведе Делев отдясно в наказателното поле на домакините, но шутът на нисичкия нападател бе избит в корнер от Малинаускас.

Така първата част завърши без попадения, за което малко повече трябва да съжаляват футболистите на Петър Хубчев.

Първата по-сериозна атака за втората част се разви в половината на домакините. В 57-ата минута Джоман получи пас вдясно и шутира, но Малинаускас улови.

Така се стигна до 60-ата минута, в която по-добрата игра на Берое даде резултат. Атанас Зехиро изведе Спас Делев зад отбраната на Атлантас и новото попълнение на заралии пусна технично топката покрай литовския страж- 1:0 за българския тим.

Десет минути по-късно, в рамките на няколко секунди, Мапуку и Джоман стреляха от средна дистанция, но в аут. В 76-ата минута Берое можеше да реши всичко в своя полза и да направи реванша протоколен, но Коконов изпусна очи в очи с вратаря. Само две минути по-късн отново Коконов получи добър пас в наказателното поле на домакините и опита да прехвърли техния страж, но топката излезе над вратата.

Нещата си дойдоха на мястото в 84-ата минута, когато след разбъркване в наказателното поле на домакините топката попадна в дошлия от Черно море Георги Божилов, той се завъртя добре и след техничен шут с левия крак от 13-14 метра вкара втори гол за Берое.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички