Берое ще опита да отстрани съперник в Европа за първи път от три години


Берое ще опита да отстрани съперник в Европа за първи път от три години

1256 0

Днес от 19:00 часа Берое започва участието си в първия квалификационен кръг на Лига Европа. "Старозагорци" гостуват на литовския Атлантас Клайпеда. Целта през тях е само една - победа и класиране в следващия кръг. "Заралии" не са елимирали съперник в последните си три участия в евротурнирите и е време да го сторят.

Треньорът на Берое Петър Хубчев няма никакви проблеми с комплектоването на състава си. Той взе в Литва всичките осем нови попълнения, а с картотека бе уреден дори и привлеченият официално в понеделник бразилец Евертон Джилио-Том. Очаква се обаче полузащитникът да остане на резервната скамейка.

Хубчев възнамерява да пусне четирима от новобранците в титулярния състав - Венцислав Василев, Георги Божилов, Неманя Милисавлевич и Спас Делев. Треньорът се колебае за вратарския пост и с равни шансове да започнат са удължилият договора си Благой Макенджиев и Илко Пиргов. Пред един от тях като бекове ще действат Атанас Зехиров и Веселин Пенев.

В центъра на отбраната ще е капитанат Иво Иванов, който ще си партнира с Венци Василев. В полузащитата почти сигурно ще се довери на Игор Джоман ио Елиаш да Силва. По крилата ще нападат новите Милисавлевич и Делев, на върха на атаката ще е Жуниор Мапуку, а зад него дошлият от Черно море Георги Божилов.

Резерви за Берое се очаква да са Филипов, Зафиров, Коконов, Петков и Андонов. Контузени и наказани в старозагорския тим няма.

Ето и очаквания състав на Атлантас:

Баравикас, Л. Атримавичиус, А. Йокшас, М. Бенета, Е. Жаркис, Д. Виркшас, С. Ракаускас, С. Урбус, Л. Баранаускас, М. Максимов. На скамейката се очаква да седнат следните футболисти: Малинаускас, Швейдкаускас, Баравикас, Норвилас, Галкевичус, Гнедожус, Вежевичус. В тима на Атлантас контузени и наказани също липсват.

Треньорът на литовския тим Константин Сарсания сподели преди двубоя мнението си за българския тим:

"Добър отбор, който в много агресивен и физически силен. Събрахме необходимата ни информация за противника. Анализирахме я и видяхме, че отборът е много силен в гостуванията си. Накратко - вицешщампиони са на България, силни са, но са преодолим тим. И двата отбора ще се стремим към едно нещо - достигане до следващия кръг.

Реваншът между двата тима е след седмица. Берое ще приеме Атлантас от 20:00 часа в Стара Загора. При успех възпитаниците на Петър Хубчев почти сигурно ще мерят сили с датския Брьондби, който има за съперник в първия кръг Ювенес от Сан Марино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички