"Аматьорският" ЦСКА скова Берое и покори безпроблемно Стара Загора


"Аматьорският" ЦСКА скова Берое и покори безпроблемно Стара Загора
Снимка: Боби Тошев/БГНЕС

3743 0

ЦСКА поднесе най-голямата изненада в турнира за Купата на България, след като "червените" шокираха футболната общественост в страната и стигнаха до категоричен успех с 2:0 над Берое в Стара Загора в първи мач от полуфиналите между двата тима.

Възпитаниците на Христо Янев изиграха отличен тактически двубой и се разписаха по веднъж в началото на двете полувремена. Първият гол падна още в 5', когато Самир Аясс довкара топката след спасен от Илко Пиргов удар на Преслав Йорданов.

Второто попадение падна в 53'. Тогава Маламов направи уникален рейд по лявото крило и центрира отлично за капитана Борис Галчев, който безпроблемно отбеляза с глава за крайното 2:0.

Така, въпреки че е във "В" група, ЦСКА продължава да няма загуба през целия сезон във всички турнири, а освен това взе важен аванс от 2 гола преди реванша след 2 седмици на стадион "Българска армия".

Загубата от "червените" пък ще означава допълнително напрежение в Стара Загора, като през последните месеци определено обстановката в Берое не е добра, а това дава отражение и в играта и резултатите на отбора, воден от Петър Хубчев.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Червените" шокираха своя домакин, след като още в 5' поведоха в резултата. Маламов изведе Преслав Йорданов отляво и той нахлу в наказателното поле. Нападателят стреля и Илко Пиргов успя да се намеси добре, но връхлитащият Самир Аясс успя да довкара отбитата топка - 0:1 и 4000 фенове на столичния гранд избухнаха в един глас.

Домакините очевидно не очакваха подобен старт от страна на "армейците" и в следващите минути едва едва изнасяха топката. Те залагаха на дълги центрирания към Спас Делев, които бяха лесна плячка за Грънчов и Чорбаджийски.

Първата опасна ситуация за заралии дойде в 24', когато Спас Делев получи топката с гръб към вратата. Той се завъртя отлично и си отвори пространство за стрелба, но беше много неточен. Минута по-късно Захиров пробва извеждащ пас за Делев, но Господинов успя да улови топката.

В 34' ЦСКА едва не удвои аванса си. Аясс необезпокояван проби през центъра и пусна извеждащ пас за Маламов. Крилото оставаше сам срещу вратаря, но Пиргов предвидливо успя да излезе навреме и да пресече подаването в последния момент.

Само 3 минути по-късно столичани изпуснаха и най-чистата си възможност след гола. Динчев получи топката на скорост отдясно на нападението, поведе си добре и пусна прострелна топка за Преслав Йорданов. Нападателят изпревари Иво Иванов и засече топката, но след леко отклоняване от страна на Пиргов топката удари гредата - все още 0:1 в Стара Загора.

В 44' пред "червените" се откри нов шанс. Нова атака отдясно доведе до центриране в пеналта, където Маламов беше оставен непокрит в непосредствена близост до вратата. Неговият удар с глава обаче беше крайно неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна с пропуск от чиста позиция на Неманя Милисавлевич, който не успя да засече от 3 метра във вратата. Така се стигна до 53', когато "червените" удариха за втори път.

Станислав Маламов атакува по лявото крило и с брилянтен финт прати на земята Зехиров. Той проби към наказателното поле и с прекрасно центриране с десния крак "качи" топката на главата на Галчев - 0:2 за "армейците".

Този гол като че ли пречупи съвсем заралии, които заиграха в по-офанзивна схема, но така и не успяха да застрашат сериозно вратата на Господинов. Той обаче получи контузия 24 минути преди края, като до последно Христо Янев умуваше върху това дали да смени младия страж на своя тим. В крайна сметка обаче той остана на терена, след като самият играч предпочете да продължи да играе.

В заключителните минути играчите на ЦСКА започнаха да изнемогват и се прибраха по-дълбоко в половината си. Въпреки това Берое по никакъв начин не застраши вратата на "червените", а в същото време едва ходещият Борис Галчев спечели няколко фаула в средата на терена, с което столичани изцеждаха оставащите минути до края.

Заради контузията на Анатоли Господинов съдията Цветан Кръстев даде рекордно за тази година продължение от 11 минути. Единствената ситуация в полза на Берое дойде 2 минути преди края, когато след рикошет при удар на Сърмов вратарят трябваше да спасява.

БЕРОЕ (4-2-3-1): Илко Пиргов, Владимир Зафиров, Иво Иванов, Георги Динков, Атанас Зехиров, Елиаш, Игор Джоман, Том, Неманя Милисавлевич, Спас Делев, Исмаил Иса

ЦСКА (4-1-4-1): Анатоли Господинов, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски, Ангел Грънчов, Милен Кикарин, Йордан Йорданов, Борис Галчев, Самир Аясс, Николай Цветков, Станислав Маламов, Преслав Йорданов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички