Купата се завръща: ЦСКА срещу първия си елитен противник за сезона


Купата се завръща: ЦСКА срещу първия си елитен противник за сезона

928 0

Интригата в българския футбол се завръща днес от 19:15 часа на стадиона в Стара Загора. Берое се изправя срещу ЦСКА в първи полуфинал за Купата на България.

Днешният двубой в Стара Загора се очертава като един от най-атрактивните и най-посетените в родния футбол тази пролет. Той носи много голям заряд, тъй като това е първият сблъсък на ЦСКА с елитен съперник през този сезон и около 3 000 привърженици на "армейците" ще пристигнат за него.

Берое влиза в срещата с кадрови проблеми, но въпреки това е задължен да спечели, тъй като се изправя срещу третодивизионен съперник под Аязмото в навечерието на 100-годишния си юбилей. А и купата е приоритетна цел пред клуба.

Тимът се намира в слаба серия през пролетта. Спечели първия си двубой срещу Пирин с 3:1 на 20 февруари, но оттогава е в поредица от 5 мача без победа - 3 равенства и две поредни загуби. В тези 5 срещи Берое вкара само един гол - на Ботев Пд у дома (1:1). Така под Аязмото са наясно, че трябва да спрат свободното си падане.

Доста по-различна пък е ситуацията в лагера на "армейците". На фона на петте поредни двубоя без успех за Берое те имат 32 поредни победи във всички турнири при голова разлика 140:8, което е ярък контраст. В Борисовата градина са максимално амбицирани да захапят своя съперник, но същевременно не са натоварени с някакви свръхочаквания, предвид изходната им позиция. ЦСКА може само да спечели от този сблъсък, тъй като евентуална загуба ще се приеме за резонна. Армейците няма да изневерят на стила си от началото на сезона и ще търсят своето в Стара Загора. "Червените" ще опитат да изиграят мача така, че да запазят шансове за реванша на 20 април (сряда) от 20:00 часа.

Берое беше разтърсен от кадрови проблеми след загубата от Левски (0:1). Две от основните им единици - Елиаш и Венци Василев, пропускат двубоя с ЦСКА, след като получиха тежки удари в главите. Георги Андонов също е аут. Така под рамката Петър Хубчев ще заложи на Благой Макенджиев. В защита обаче ще се наложат промени - отляво най-вероятно ще играе Илия Миланов, а отдясно - Зехиров. В центъра двойка пък се очаква да са Иво Иванов и Георги Динков.

Вътрешни халфове ще са Георги Сърмов и Игор Джоман, по дясното крило ще напада Неманя Милисавлевич, а по лявото - Спас Делев. Зад нападателя Исмаил Иса може да е Елиаш. Халфът до последно ще виси, тъй като е с пет шева на главата след мача с Левски. Ако не се възстанови, то титуляр ще е новото попълнение Педро Маркеш. 28-годишният офанзивен халф е получил картотека преди броени дни и може да дебютира срещу ЦСКА.

"Армейците” заминаха за Стара Загора вчера в 16:00 часа следобед с група от 18 футболисти. Очаква се като титуляр да започне Николай Цветков. В защита карето ще е в състав – Динчев, Грънчов, Чорбаджийски и Райчев, докато Кикарин ще остане резерва. На върха на атаката Преслав Йорданов ще опита да продължи респектиращата си голова серия в турнира за Купата на България.

Вероятни състави:

Берое: Макенджиев – Зехиров, Ив. Иванов, Динков, Ил. Миланов, Джоман, Сърмов, Милисавлевич, Маркеш, Делев, Иса

ЦСКА: Колев – Динчев, Чорбаджийски, Грънчов, Райчев, Й. Йорданов, Галчев, Аясс, Цветков, Маламов, Пр. Йорданов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички