Лудогорец пропусна дузпа и загуби изненадващо от "фенския Стяуа" (ВИДЕО)

Лудогорец допусна изненадваща загуба от румънския втородивизионен КСА Стяуа с 2:3 в контрола, играна на "Хювефарма Арена".

Интересен съперник и пропуск от бялата точка....

Историята на румънския клуб е много интересна и спорна - той е създаден през 2017-та година, след като Румънският съд отне името и емблемата на водения от Джиджи Бекали оригинален Стяуа от Лига 1 в края на 2014-та. Последваха още съдебни процеси, които доведоха донякъде до патова ситуация - съдът официално присъди по-голямата част от историята на КСА Стяуа, но УЕФА показва ФКСБ (Стяуа от Лига 1) като приемник на славния румънски "армейски" отбор. Голяма част от феновете подкрепят втородивизионния отбор и създават уникална атмосфера дори на скромни мачове от долните дивизии.

Лудогорец бе по-активният състав през целия мач, но гостите удариха още в първата минута - Клод Гонсалвеш не съобрази действията си и си отбеляза нелеп автогол. В 24-та обаче португалецът се реваншира и възстанови равенството - той вкара нетипичен за ниския си ръст гол с глава след центриране на Фон Витри отдясно.

В 33-та минута обаче Стяуа отново поведе след точен изстрел на Паулиньо Мигелеш. Малко след това Руан Секо изравни отново след центриране отдясно и пак с глава - 2:2.

Още: Оливие Вердон от Лудогорец подарил козметичен салон на Габриела Иванова от “Ергенът”?

На почивката Георги Дерменджиев пусна в игра Бърнард Текпетей и Кайо Видал и Лудогорец натисна по-здраво, но отново Стяуа успя да поведе. В 65-та минута румънците вкараха от дузпа чрез Богдан Чиприлиу, въпреки че Симон Слуга хвана ъгъла и бе близо до това да спаси.

В 73-та минута Лудогорец също получи 11-метров наказателн удар, след като Кайо Видал бе фаулиран в пеналтерията. Куадо Дуа обаче би нескопосано, в центъра на вратата, и вратарят на гостите спаси. 

Още: Лудогорец предлага нов договор на Антон Недялков, но с по-ниски финансови условия?

Халф на Лудогорец засенчи Левандовски и си уреди рандеву със звезди от Висшата лига (ВИДЕО)

Гласували общо: потребители

Горещи оферти