Заради жеста на Шимунджа в Загреб Серия А наказа сурово Моуриньо

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа беше разочарован от рефера на мача с Динамо в Загреб в Шампионска лига. Съдията дава 3 червени картона на играчите на "орлите" и свири две дузпи срещу тях. В знак на разочарование от действието му словенският треньор показва знак с ръце, показващ, че един вид арбитърът е заключил ръцете му със своите решения.

В Словения припомнят, че с този жест Шимунджа е имитирал колегата си Жозе Моуриньо, който през 2010 г., в мача от Серия А между неговия Интер и Сампдория, направи това. Тогава ръководството на Серия А наказа португалеца за 3 мача и глоба от 40 000 евро. Към този момент няма информация дали дежурните лица на мача са забелязали жеста на Шимунджа и дали ще го вземат под внимание.

"Картони? Може би някой друг не би ги показал. Не бих казал, че моите играчи са убийци. Ако не ти е позволено да играеш с контакт, тогава е много трудно да играеш футбол. Целият на моите играчи не беше да удрят всеки съперник " , каза словенският треньор на "Максимир". А ето какво каза Анте Шимунджа след въпросния мач с Динамо. 

Гласували общо: потребители

Горещи оферти