Вицепрезидентът на УЕФА: Аз бих изхвърлил Русия и Беларус от всички състезания


Вицепрезидентът на УЕФА: Аз бих изхвърлил Русия и Беларус от всички състезания
Снимка: Getty Images

1170 0

Вицепрезидентът на УЕФА Збигнев Бонек коментира защо футболната централа на Европа още не е взела решение да изключи отбора на Беларус от международни състезания. Руската инвазия в Украйна продължава, а Беларус подкрепя режима и действията на Владимир Путин.

Националният отбор на Беларус се готви за Лигата на нациите през юни с приятелски мачове срещу Индия (26 март) и Бахрейн (29 март). И двете срещи ще се проведат на неутрална територия и без фенове, защото такива бяха санкциите на УЕФА срещу страната. Мнозина са на мнение, че те са прекалено меки.

"Когато руските самолети все още летяха из цяла Европа, УЕФА им отне финала на Шампионска лига в Санкт Петербург. Тогава бяха изгонени всички отбори от всички състезания. След развитието на геополитическата ситуация беше решено, че ще бъдат наложени гигантски ограничения на Беларус", започна Бонек пред Polsatsport.pl. Запитан дали подкрепя такива санкции, бившата футболна звезда на Полша заяви:

"Аз съм абсолютно "за". И всички гласуваха така, включително представителят на Украйна. И съм сигурен, че ако има някаква ескалация от страна на Беларус, то ситуацията с тях веднага ще бъде същата, както с Русия. Във всеки случай те няма да има с кого да играят".

"УЕФА трябва да взема решения, които да я защитават от по-висши органи. Всички наказани хора винаги после се обръщат към независими съдилища. В случая с Русия Спортният арбитражен съд в Лозана разгледа два пъти молбата на Руската федерация, която обжалва решенията, и я отхвърли два пъти", обясни Бонек.

"Бих искал също да Ви помоля да не споменавате УЕФА и ФИФА на един дъх. Това са различни организации, с различно мнение по определени теми и приоритети. Ако зависеше от мен, аз бих изхвърлил Русия и Беларус от всички състезания", категоричен бе директорът в УЕФА. А ето защо, според британска бокс легенда, спортните санкции към Русия са задължителни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички