Усик шокира с прогноза: Посочи украинец за победител за "Златната топка"


Усик шокира с прогноза: Посочи украинец за победител за "Златната топка"
Снимка: Getty Images

2190 0

Световният шампион при най-тежките в бокса Олександър Усик направи много любопитна прогноза за "Златната топка" Както е известно, това е най-престижният индивидуален приз във футбола и се връчва ежегодишно на играча, който е бил най-добър през изминалата година.

С най-много отличия е Лионел Меси, който е печелил наградата седем пъти. Кристиано Роналдо пък го е правил в пет случая. Според Олександър Усик обаче неговият сънародник от Украйна Михайло Мудрик също ще спечели отличието, въпреки че това изглежда малко вероятно в близите няколко години.

Първоначално той бе запитан дали трансферната сума, която Челси заплати за Мудрик, не е твърде висока. Още повече предвид факта, че той дори не е твърд титуляр за Греъм Потър.

"Не е твърде висока сумата. Всичко се покачи. Цените са по-високи, отколкото преди. Мисля, че той струва малко над 100 милиона, защото съм го наблюдавал. Видях го да играе за първи път, когато бе част от юношеските отбори до 18 и 19 години.

Прическата му ти хваща окото, татуировките, имам предвид, той играеше, а аз го гледах, харесах го. Изглежда ми сякаш този човек може да донесе четвърти триумф на Украйна за "Златната топка" - сподели Усик.

След това боксьорът изрази своето мнение и за английския футбол, в който заигра и Мудрик след трансфера си при "сините" от Лондон.

"Английският футбол ми харесва, по-здрав е. По-малко играчи падат и крещят от болка. Влизат в сблъсъци, кокалът излиза, те продължават да тичат. Повече ми харесва този тип футбол" - завърши украинецът.

За боксьора трябваше да предстои сблъсък с Тайсън Фюри за обединяване на коланите при най-тежките. Двата лагера обаче не стигнаха до разбирателство. Еди Хърн открито заяви, че Фюри е провалил битката с Усик и показа с какви искания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички