"Точно затова спрях да играя" - Мирослав Клозе разби на пух и прах младото поколение във футбола


"Точно затова спрях да играя" - Мирослав Клозе разби на пух и прах младото поколение във футбола
Снимка: Getty Images

1804 0

Легендарният нападател на Байерн Мюнхен, Лацио и националния отбор на Германия - Мирослав Клозе, се изказа критично по адрес на младите футболисти в днешно време.

*Той "окачи бутонките" през лятото на 2016-а година, след като спечели общо 10 трофея, включително този от Мондиал 2014.

"Днес младите играчи мислят повече за други неща. Като дете единствената ми мисъл беше да тренирам. В Лацио и в националния отбор, след всяка тренировка влизах във вана пълна с лед, за да избегна контузиите. Но сега младоците систематично отказват да го правят", обясни 45-годишният Клозе, цитиран от "Futbolalerts".

Мирослав Клозе

"Когато ме виждаха да събирам топките в края на тренировките и ме питаха: "Кой ти каза да го правиш?". А аз си мислех: "Ти си на 20 години и не можеш да помогнеш на 60-годишен работник?"", продължи със спомените бившият нападател.

"Точно затова спрях да играя"

"Сега на тях им пука повече дали бутонките отиват на чорапите им. Точно затова спрях да играя - футболът, който познавах, вече не съществува!".

"Днешните млади мислят за коли, за договори със спонсори и за нови модели бутонки. Чак след това идва футболът. За тях визията е най-важното нещо, а за мен всичко, което имаше значение, беше футболът в най-чистата му форма", допълни Мирослав Клозе.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Мирослав Клозе назова грешка на ръководството на Байерн Мюнхен и отправи призив: Клубът трябва да внимава!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички