Огромните финансови разлики между финалистите в Лига Европа


Огромните финансови разлики между финалистите в Лига Европа
Снимка: Gulliver/Getty Images

1355 0

В следващите три дни най-коментираната футболна тема безспорно ще е финалът в Лига Европа. На 24 май на стадиона в Стокхолм Аякс и Манчестър Юнайтед ще премерят сили във втория по сила европейски клубен турнир.

"Червените дяволи" завършиха шести на Острова и евентуално спечелване на Лига Европа ще им позволи да играят в Шампионска лига на есен.

Статистиката показва, че двата тима имат огромна разлика по между си щом става въпрос за финанси. От едната страна е най-богатият отбор в света, който играе в най-богатото първенство в света, а от другата е скромният тим на Аякс.

Направена бе и статистика относно това колко по-богат е Манчестър Юнайтед от съперника си във финала. Според направената статистика, тимът от Острова е изхарчил толкова пари за трансфери през последните години (455 милиона паунда), колкото Аякс не е изхарчил от Втората световна война до днес (379 милиона паунда).

Приходите на Манчестър Юнайтед за сезон 2015/2016 е 515 милиона, което е повече от 7 пъти повече от това, което холандският гранд е спечелил - 70 милиона паунда.

Английският тим дава годишно за заплати 232 милиона паунда, което е с почти 200 милиона повече от противника им на финала в Лига Европа, който раздава по 35 милиона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички