Кристиано Роналдо смаял един от топ реферите с уникален жест след мач


Кристиано Роналдо смаял един от топ реферите с уникален жест след мач
Снимка: Getty Images/Guliver

3881 0

Един от най-добрите британски съдии Марк Клатенбърг разкри любопитни моменти в своята кариера, когато е трябвало да свири мачове с участието на топ футболистите в днешно време. В интервю за Daily Mail той сподели какви чувства е изпитвал, докато е бил на терена заедно с Кристиано Роналдо и какви подаръци дори е получил от него.

"Нещото, заради което винаги съм му се възхищавал е е как успява да повдигне отбора си, дори когато е в затруднена ситуация. Свирил съм му мачове като млад играч във Висшата лига, след това в Реал Мадрид. Просто си наясно, че делиш терена с един уникален играч, който може да промени мача по всяко време.  

Когато аз се изкачих по стълбите, за да получа своя медал след финала на Евро 2016, той се опита да ме сграбчи и да ме прегърне. Това показва нивото на респект, което има към мен. Бях разочарован, когато се контузи в началото на финалния сблъсък, защото мачът загуби страхотен футболист. Никога обаче не съм го третирал по различен начин с останалите играчи. Точно затова сме в добри отношения", сподели съдията.

"След края на един мач, в съблекалнята дойде подписана лично от Кристиано Роналдо фланелка. Дори не съм я искал, беше чудесен жест. Не мисля, че някога съм му показвал жълт картон – може би това е причината за фланелката“, пошегува се британският рефер.

"Спомням си първия път, когато свирих мач на Реал Мадрид. Икер Касияс улови топката от корнер и Реал отбеляза гол само с три паса. Още дори не бях пресякъл централната линия! На това са способни добрите футболисти като Роналдо. Той беше толкова бърз и прецизен. Не е изненадващо, че Реал не е същият отбор без Роналдо. 

Бях рефер на финала в Шампионска лига през 2016 година. Кристиано Роналдо щеше да изпълни решителната дузпа. Единствените ми мисли бяха, че трябва да взема топката веднага щом всичко приключи. Знаех обаче, че топката скоро ще е оплетена в мрежата. Той не игра толкова добре и не мога да кажа, че бе в най-доброто си физическо състояние, но въпреки това очакваш да видиш „Шоуто на Кристиано Роналдо", допълни още той пред британското издание. 

Междувременно, бивш съотборник на Кристиано Роналдо разкри голямата цел пред португалеца преди да се пенсионира

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички