Гарет Саутгейт внесе яснота за спора между Пикфорд и Стоунс от мача с Хърватия


Гарет Саутгейт внесе яснота за спора между Пикфорд и Стоунс от мача с Хърватия
Снимка: Getty Images

855 0

Англия стартира с победа участието си на ЕВРО 2020, но той не дойде лесно срещу коравия отбор на Хърватия. Въпреки силното си начало на мача, отново се забеляза, че "Трите лъва" не са клинични пред гола и с лека ръка пропиляват шансове.

По време на двубоя срещу Хърватия се видя и че бранителят Джон Стоунс и вратарят Джордан Пикфорд не се разбират перфектно - играчът на Манчестър Сити искаше да изгражда атаките с къси подавания, докато стражът на Евертън просто изритваше топката напред към Хари Кейн:

"Според мен просто обсъждаха какво да правят. Даваме им различни опции и действията им зависят от начина, по който съперникът пресира", коментира треньорът Гарет Саутгейт и добави:

"Имаше периоди, в които играехме с дълги топки, а това бе резултат от разговор на почивката. Не искаме да го правим постоянно, но понякога се налага, за да избегнем грешки под преса. В лицето на Хари Кейн имаме нападател, който често печели такива топки!"

"Не бива да бъдем твърде арогантни. Чудесно е да изнасяш със защитниците и да контролираш топката до халфовата линия, но това е също толкова ефективно, колкото да подадеш на централния нападател и пак да си с притежанието", добави още Саутгейт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички