Джуджето Вадуц изхвърли от ЛнК осем пъти по-скъпия Коняспор


Джуджето Вадуц изхвърли от ЛнК осем пъти по-скъпия Коняспор
Снимка: принтскрийн

11694 0

Докато в България водеща спортна тема е отстраняването на Левски от Хамрун Спартанс в Лига на конференциите, в Европа се дивят на още едно изненадващо отпадане в турнира. Една от големите изненади снощи стана елиминирането на турския Коняспор от лихтенщайнския Вадуц в предварителните кръгове на третия по сила евротурнир на УЕФА.

След 1:1 в Лихтенщайн, снощи Вадуц победи третия в Турция през миналия сезон с 4:2 и продължи напред в турнира. Въпреки че е от Лихтенщайн, Вадуц играе във втора лига на Швейцария, където миналата година завърши на четвърто място. Отборът се класира за Лига на конференциите, след като за пореден път спечели Купата на Лихтенщайн - състезание, в което изигра само 3 мача.

Преди изиграването на двубоя снощи, коефициентът за победа на лихтенщайнския тим беше 11. Турският представител струва 46,2 милиона евро според Transfermarkt, докато Вадуц струва повече от 8 пъти по-малко - 5,6 млн. В следващия кръг победителят ще се изправи срещу Рапид (Виена).

Лихтенщайн е единствената държава-членка на УЕФА, която няма собствен национален шампионат. След 4 кръга в швейцарската Втора лига Вадуц няма спечелена точка, а головата му разлика е 3:9.

В България добре си спомняме Вадуц, който през 2018 г. отстрани Левски още в първия кръг на Лига Европа. А ето какво каза треньорът на Хамрун след елиминирането на "сините".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички