След обрата с Шави: Деко и Лапорта не са единодушни кой трябва да води Барселона


След обрата с Шави: Деко и Лапорта не са единодушни кой трябва да води Барселона
Снимка: Getty Images

4765 0

В Барселона имат разногласия относно бъдещето на Шави Ернандес. Президентът на клуба Жоан Лапорта е в спор със спортния директор Деко по повод това дали трябва да опитват да убедят треньора да остане начело.

Ситуацията с Шави

По-рано Шави обяви, че след края на сезона ще напусне поста си. Няколко пъти след това той бе питан дали би си променил решението, но той заяви, че държи на думата си. След загубата в Ел Класико обаче се появи информация, че легендата е склонил да продължи работа в бившия си клуб. 

Лапорта подкрепя Шави, Деко - Рафа Маркес

Позициите на Лапорта и Деко

Лапорта е убеден, че Шави трябва да бъде уговорен да остане. Деко пък би предпочел на мястото му да бъде назначен наставникът на Барселона Б - Рафаел Маркес. Той харесва методологията на мексиканеца, подхода му към тренировките и работата му с младите играчи.

Португалецът, който е бивш съотборник с Маркес, вярва, че той е готов да води първия отбор. Двамата са в добри отношения към момента. Лапорта обаче се опасява, че залог върху Маркес е твърде рискован, тъй като му липсва опит. А ето кой треньор за Барселона иска легендата Ривалдо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички