Роналд Куман се изказа критично за трансфера на Илкай Гюндоган в Барселона, коментира и уволнението си


Роналд Куман се изказа критично за трансфера на Илкай Гюндоган в Барселона, коментира и уволнението си
Снимка: Getty Images

3056 0

Бившият старши треньор на Барселона Роналд Куман се изказа негативно за водената от клуба трансферна политика, намесвайки името на Илкай Гюндоган, който бе привлечен от Манчестър Сити съвсем наскоро.

"Не оспорвам качествата на Гюндоган, но да подпишеш с 22-годишен футболист винаги е по-добре, отколкото да подпишеш с такъв на 32 години", заяви Куман по време на благотворителния голф турнир "Koeman Cup", цитиран от "besoccer".

Според нидерландеца, Гюндоган е трябвало да бъде взет по-рано, а не сега, когато му остават 2-3 години футбол. Бившият наставник на каталунците добави още: "По мое време нямаше пари и тогава забелязах играчи като Педри, Нико, Гави... в Нидерландия сме свикнали да даваме възможности на младите футболисти".

60-годишният Куман, който води Барса в общо 67 мача в периода август 2020-а - октомври 2021-ва година, не пропусна да каже няколко думи и за своето уволнение от "Камп Ноу":

"Един треньор винаги може да бъде уволнен - нямам никакъв проблем с това. Става въпрос за начина, по който се отнасяш с него и като цяло с човек, който е важен в един клуб... Не получих честно отношение!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Жерар Пике: Барселона не ми дължи пари, следващите 2-3 години ще са критични!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички