Резервният вариант на Барселона, ако не успее да вземе Холанд


Резервният вариант на Барселона, ако не успее да вземе Холанд
Снимка: Getty Images

4115 0

Барселона продължава да се интересува от нападателя на Реал Сосиедад Александър Исак. Нещо повече - 22-годишният футболист е алтернативен вариант на каталунците за подсилване в атака, в случай че не успеят да се договорят за звездата на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд, пише вестник "Спорт".

Исак допада много на Барселона. Възможността той да бъде привлечен е анализирана няколко месеца, а през миналото лято двете страни са били близо до сделка. На "Камп ноу" са наясно, че нападателят иска да бъде техен футболист, а играчът и близкият му кръг са наясно, че клубът сериозно обмисля привличането му.

В настоящия договор на Исак със Сосиедад е вписана откупна клауза в размер на 80 милиона евро. От Сан Себастиан обаче са наясно, че в моментното състояние на трансферния пазар трудно биха получили такава сума за младия футболист. Играч и клуб се намират в добри отношения, затова, ако каталунците отправят добра оферта, "Спорт" пише, че ръководството ще пусне Исак.

Шведският футболист е спрял всякакви разговори с други клубове и очаква решението на Барса. Да играе на "Камп ноу" е приоритет за него. През настоящия сезон в Ла Лига нападателят е реализирал 4 гола в 19 мача.

И ръководството на "блаугранас", и треньорът Шави Ернандес, са на мнение, че основен вариант за усилване на Барса в предни позиции е Холанд. В момента вървят преговори за неговото привличане. Но норвежката звезда има много кандидати и няма никаква гаранция, че той ще се озове в Каталуня. Още повече в сегашното им финансово състояние (подробности за него тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички