Реал Мадрид е втората най-любима "жертва" на новия си нападател Хоселу


Реал Мадрид е втората най-любима "жертва" на новия си нападател Хоселу
Снимка: Getty Images

2843 0

Раздялата на Карим Бензема с Реал Мадрид бе шокираща за привържениците на "кралския клуб". Отборът остана без нападател и малко след това бе реагирано. 33-годишният нападател Хоселу бе взет на "Сантяго Бернабеу".

Високият 192 сантиметра атакуващ футболист има 470 мача в кариерата си, като в тях е реализирал 148 попадения и е дал 39 асистенции. Той е бил собственост на Реал и преди, но се е изявявал за втория отбор - Кастиля.

Все пак най-много опит има в испанската Ла Лига - където е изиграл 165 срещи (58 гола и 14 асистенции). Те са натрупани с фланелката на Алавес, Еспаньол и Депортиво ла Коруня. Играл е още за отбори като Хофенхайм, Айнтрахт Франкфурт, Стоук Сити, Нюкасъл, Хановер и Селта.

Любопитен факт е обаче, че новият му клуб е един от съперниците, срещу които се представя най-добре до момента в кариерата си. Той има най-много голове срещу Кадис (8 в 10 мача), но веднага след това се нарежда Реал Мадрид, срещу който има 8 попадения в 10 срещи. Трети в своеобразната класация е Леванте с 4 инкасирани.

Той вкара и двете почетни попадения за Еспаньол при двете поражения с по 1:3 от "кралския клуб" през този сезон, а през миналия се разписа при домакинството на Алавес срещу Реал. Първият му мач срещу "белия балет" е през сезон 2016/17, като вкарва 2 попадения в него, макар и Депортиво ла Коруня да губи с 2:3 (при втория им мач отново вкарва при поражение с 2:6). По-рано през деня Реал Мадрид официално обяви привличането на Хоселу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички