Разкритие: Коща се превърнал в "токсичен" за Атлетико и едва не стигнал до бой с един от треньорите


Разкритие: Коща се превърнал в "токсичен" за Атлетико и едва не стигнал до бой с един от треньорите
Снимка: Getty Images/Guliver

2152 0

Журналистът Хосе Рамон де ла Морена разкри, че Диего Коща е имал разгорещен спор с асистента на Диего Симеоне - Нелсън Вивас, преди да поиска от Атлетико Мадрид да прекрати договора си с клуба.

"Дюшекчиите" и Коща се разделиха, след като 32-годишният нападател поиска да бъде освободен от клуба по лични причини. "Диего Коща беше в много неприятна ситуация с клуба преди началото на сезона. Това не е нещо, което сега е започнал, но стана доста по-напрегнато", каза Де ла Морена пред El Transistor.

"Симеоне се опита да му помогне. Луис Суарес пристига и Симеоне не забрави Диего Коща, който се редува с Луис Суарес в първите мачове. Но отношението му ставаше все по-нахално и той стана повече от играч - токсичен характер за съблекалнята - и това все повече и повече плашеше клуба".

"Клубът договори с него напускането и той поиска да прекрати договора си. Връзката с треньора на тренировките беше вече непоносима, а с Нелсън Вивас, асистент на Симеоне, дори по-лоша. Защото след като дойде от Сан Себастиан (където Атлетико беше победил Реал Сосиедад с 2:0), той почти стигна до удари с Нелсън Вивас."

"Тогава Коща разговаря със спортния директор на клуба Андреа Берта, след като дойде от Сан Себастиан, и му каза, че има семеен проблем и че иска да замине за Бразилия, защото семейството му е заминало. Берта му казва да напусне, но че не може да отиде в нито един отбор на Шампионска лига или Ла Лига, без да плати клауза от 20 милиона евро. Коща не се съгласява. Всичко станало прекалено напрегнато и той спрял да ходи на тренировки", допълва разказа си журналистът. 

А кой тим от Висшата лига иска нападателя - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички