Кой е голмайстор №1 до момента през 2016 година?


Кой е голмайстор №1 до момента през 2016 година?

5513 0

Битката за голмайсторския приз през 2016 година е в разгара си и в оставащите 3 месеца тя ще бъде решена. С едни гърди пред всички обаче е нападателят на Барселона Луис Суарес.

Уругваецът в момента е начело на класирането с 43 гола, като същият брой попадения има и Лионел Меси. Двамата асове на Барселона са единствените футболисти, които през календарната година са с над 40 гола, но Суарес има записани по-малко минути.

САМОЛЕТЪТ НА РОНАЛДО КАТАСТРОФИРА

Това означава, че №9 на "блаугранас" има по гол на всеки 78 минути в игра за Барселона и Уругвай. В същото време Меси има повече минути и бележи на всеки 95 минути в игра за клубния си тим и родината си.

Освен това Лео Меси се контузи и няма да играе в следващите 3 седмици, което оставя шанс на Суарес да дръпне с няколко гола преди края на календарната година.

КОЙ ПОЕ ВИНАТА ЗА РАВЕНСТВАТА НА РЕАЛ МАДРИД?

Кристиано Роналдо остава много назад. Той е отбелязал само 34 гола за календарната 2016 година. Играл е общо 3351 минути. Португалецът вкарва гол средно на всеки 98 минути.

Антоан Гризман има 31 гола от началото на годината. Той е изиграл общо 3721 минути. Французинът вкарва средно на всеки 120 минути. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички