Барселона планира да събере над 80 милиона евро от ненужните в състава


Барселона планира да събере над 80 милиона евро от ненужните в състава
Снимка: Gulliver/ Getty Images

7121 0

Провалът на Барселона в Шампионска лига ще принуди ръководството да бъде активно по време на летния трансферен прозорец, след като се видя, че в състава на Луис Енрике липсва нужната дълбочина.

Медиите в Испания вече разкриха кои са петимата сигурни напускащи през лятото, като днес в Каталуня разкриха и сумите, които ще се искат за ненужните играчи.

Основната трансферна цел на Барселона е...

Интересното е, че един от най-вероятните напускащи е Даниел Алвеш, който изигра силен сезон, но заради напредналата си възраст най-вероятно ще бъде пратен в Китай. За него Барселона се надява да вземе около 10 милиона евро, като сумата ще бъде и по-голяма, ако действително има сериозен интерес от страна на китайски тим.

Тези суми ще бъдат търсени още за Алейш Видал и Жереми Матийо, които така и не съумяха да се наложат в състава на Луис Енрике. Марк Бартра също е близо до изхода на "Камп Ноу", като надеждата на ръководството е и за него да бъдат взети около 10 милиона евро.

Най-скъпо се котират услугите на Арда Туран. Въпреки че беше взет за 45 милиона през миналото лято, турчинът така и не убеди с изявите си, а Барселона ще се опита да го продаде за 35.

Барселона почва преговори с Байерн за...

За Томас Вермаален и Сандро ще се търсят около 5 милиона евро, като в договора за продажба на Сандро Барселона ще се опита да си уреди клауза за откупуване.

Така каталунците ще се опитат да съберат 80 милиона евро от ненужните в тима, за да бъде финансирана до голяма степен лятната селекция на тима. Както е известно, в следващите години реконструкцията на "Камп Ноу" ще "глътне" около 600 милиона евро и малко или много ще афектира трансферната политика на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички