Солари записа най-силния старт начело на Реал, задмина дори и Зидан


Солари записа най-силния старт начело на Реал, задмина дори и Зидан
Снимка: Getty Images/Gulliver

1572 0

Реал Мадрид все още няма назначен постоянен треньор, но с идването на Сантиаго Солари обстановката в отбора се промени. Това се вижда и от 4 победи под негово ръководство в 4 двубоя. С тази серия Солари заслужи да бъде треньор поне до края на година, каквито и информации се появиха вече в Испания. 

Аржентинският специалист прави най-добрия старт на наставник в 116-годишната история на "Кралския клуб". Нито един от предните наставници досега няма по-добри резултати след първите си 4 мача начело на тима. Под негово ръководство Реал"има 4 победи от 4 мача, отбелязал е 15 гола и е допуснал само 2.

Освен това много любопитен факт е, че 7 от 13-те европейски купи на "Белия балет" са спечелени под ръководството на треньор, който преди това е бил начело временно. Мигел Миньос заменя Флейтас Солич през 1960 г. и печели две, Висенте Дел Боске поема след Джон Тошак през 1999 г. и също грабва две купи, а рекордьор е Зинедин Зидан. Французинът смени Рафаел Бенитес през 2016 г., след което записа три поредни триумфа в Шампионска лига. Неизбежно силния стара на Солари доведе и до сравнения именно със Зинедин Зидан. Но дори и французинът не е записал 4 победи в първите си 4 мача. Зидан има 3 победи и 1 равенство.

Освен това Карим Бензема се доближава и до най-добрата си форма, като отбелязва все по-важни голове в решаващи моменти от срещата. След победата с 4:2 над Селта в неделя вечер футболистите на мадридския тим се застъпиха за наставника си, така че предстоят любопитни дни на "Сантяго Бернабеу". Двубоят с Рома в Шампионска лига на 27 ноември може и да се окаже решаващ за бъдещето на аржентинеца. 

Реал Мадрид се готви и за натоварен трансферен прозорец - ето кои трима играчи под прицел

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички