Вече е ясно какво наказание ще получи Лацио за обидите към Самуел Умтити и Ламек Банда


Вече е ясно какво наказание ще получи Лацио за обидите към Самуел Умтити и Ламек Банда
Снимка: Getty Images

1116 0

Отборът на Лацио ще изиграе следващия си домакински мач при частично затворени трибуни на стадион "Олимпико" заради расистките скандирания на своите привърженици към защитника на Лече Самуел Умтити и крилото Ламек Банда, съобщава агенция AP.

Съдията на двубоя от Серия А, завършил с победа 2:1 за домакините от Лече, бе принуден да спре за кратко срещата в сряда вечер (4 януари) заради поведението на запалянковците на "орлите", а дикторът на стадиона ги призова да спрат виковете.

Феновете на Лацио имат история що се отнася до дискриминационно поведение - столичният тим неведнъж е понасял различни санкции и в местния шампионат, и в европейските клубни турнири.

Клубът осъди официално расистките прояви, но все пак северният сектор на "Олимпико", посещаван от най-крайните привърженици, ще бъде затворен за неделния мач на тима срещу Емполи от 17-ия кръг на Серия А (8 януари, 16:00 часа).

Води се и допълнително разследване за расистки обиди към нападателя на Интер Ромелу Лукаку от страна на фенове на Наполи по време на срещата между двата отбора в сряда, която завърши с победа за "нерадзурите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички