Три контузии за Милан и ялов Ювентус в "Дерби Д'Италия" (ВИДЕО)


Три контузии за Милан и ялов Ювентус в "Дерби Д'Италия" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

339 0

Ювентус и Милан не успяха да се победят и завършиха 0:0 в голямото дерби от 34-тия кръг на Серия А. Домакините бяха по-активният състав и пропуснаха няколко добри възможности да отбележат. Точката не променя по никакъв начин позициите на двата отбора - Милан продължава да е втори с 70 пункта, а Юве е трети с 65.

Три контузии за Милан, екшън след почивката

Националният вратар на Франция, Майк Манян, както обикновено бе обявен за титуляр преди срещата, но се оказа, че е получил контузия, в областта на бедрото по време на загрявката, и мястото му под рамката зае резервният вратар на Милан, Марко Спортиело. Тепърва ще се изяснява сериозността на травмата, но най-вероятно Манян скоро отново ще е на разположение на Стефано Пиоли.

Още: Голяма дилема в Ювентус относно бъдещето на Масимилиано Алегри и Федерико Киеза

Първата част бе подчертано скучна, а най-доброто положение дойде едва в добавеното време. Душан Влахович изпълни добре пряк свободен удар от границата на наказателното, но Спортиело блестящо изби в корнер.

Ювентус - Милан

След почивката Юве вдигна оборотите и имаше повече екшън. В 50-та минута Спортиело направи невероятно двойно спасяване, след като последвателно отрази изстрели на Филип Костич и Данило. Петнайсетина минути по-късно пък Рубен Лофтъс-Чийк отправи страховит удар от разстояние, който премина много близо до страничната греда.

Много любопитен момент бе смяната на Душан Влахович от Аркадиуш Милик - сърбинът видимо се ядоса, че излиза толкова рано (62'), удари ъгловото флагче, хвърли бутилка с вода към скамейката и изгледа Макс Алегри на кръв.

Малко след това друг френски национал - вездесъщият Оливие Жиру, се контузи и бе заменен от Ноа Окафор. Няколко минути по-късно трети човек от Милан напусна принудително - Лофтъс-Чийк бе заменен от Зероли. За разлика от Манян обаче при двамата контузени полеви футболисти на "росонерите" може би става въпрос за по-сериозни травми.

Още: Душан Влахович от Ювентус сменя италианската Серия А с английската Висша лига през лятото?

Спортиело отново се намеси блестящо след удар с глава на Милик, а много опасен изстрел на Рафаел Леао бе блокиран в последния момент от защитник на Ювентус.

В 86-та минута Спортиело направи единствената си грешка в мача, но "старата госпожа" не успя да се възползва. Вратарят изпусна топката при едно безобидно центриране, но Малик Тиау блокира удара на Адриен Рабио на голлинията. При последвалия корнер удар с глава на Арек Милик премина на педя до страничната греда.

Ливърпул и Тотнъм също пожелаха защитник на Фулъм

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички