Рома и Джеко наказаха Наполи в дербито под върха


Рома и Джеко наказаха Наполи в дербито под върха

1482 0

Рома спечели дербито под върха в Серия А срещу Наполи с 3:1. Два гола за римляните реализира Един Джеко, един добави Мохамед Салах. Единственото попадение за Наполи бе дело на Калиду Кулибали. Това бе първа загуба за неаполитанците на „Сан Паоло”.

Рома откри в 43-ата минута на мача, когато бранител на съперника сгреши и допусна Салах да му отнеме топката. Играчът на Рома центрира в наказателното поле, техен съотборник пропусна топката и тя стигна до връхлитащия Джеко, който с премерен удар изведе своя тим напред.

Вместо Бербатов, Наполи ще си вземе Дрогба

Вторият гол във вратата на Наполи падна след пряк свободен удар в 54-ата минута. В ситуацията Джеко успя да играе с топката и да я насочи право във вратата на неаполитанците, въпреки че имаше персонален пазач в момента - 2:0.

Четири минути по-късно Наполи успя да се върне в мача - след изпълнение на корнер Кулибали надсочи всички в наказателното поле и с глава успя да намали до 1:2.

Рома обаче реши всичко в своя полза в 85-ата минута, когато асистентът за първия гол Салах вкара за 3:1. Асистенцията бе на Даниеле Де Роси. Салах получи дълъг пас от опитния си съотборник, напредна, надбягвайки всички и преодоля Рейна.

Това бе втора поредна победа за римляните и тя изкачи отбора на второто място в Серия А. Загубата пък бе втора поредна за Наполи и ги смъкна до третото място в класирането.

Рома има 16 точки, докато съперникът им в днешния мач е с 14 т.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички