Рома подчини Интер в мача на сезона в Серия А (ВИДЕО)


Рома подчини Интер в мача на сезона в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1224 0

Рома надви драматично Интер с 2:1 в най-вълнуващия и открит двубой от началото на сезона в Серия А, и то при положение че по-рано в неделя следобед Милан обърна Сасуоло от 1:3 до 4:3 само за 9 минути.

Цели 22 удара отправиха двата тима към противниковите врати през първото полувреме и въпреки това резултатът бе само 1:0, след като още в 5-ата минута Един Джеко откри резултата след чудесен пас отдясно на Бруно Перес.

Интер за пети път в последните си шест мача се озова в ролята на догонващ, но пристигна на "Олимпико" с репутацията на отбора с най-много спечелени точки (8) от такъв негативен резултат.

"Нерадзурите" създадоха достатъчно положения за изравняване още до почивката, но големите пропуски направиха Антонио Кандрева, Жоао Миранда и Иван Перишич, а Евер Банега нацели гредата с бомбен шут от 30 метра.

Мохамед Салах на два пъти в рамките на по-малко от 60 секунди остана сам срещу Самир Ханданович, но не можа да донесе по-комфортен аванс на "джалоросите" преди паузата.

След нея темпото не бе толкова безрасъдно високо, но ситуации не липсваха и пред двете врати, като Интер в крайна сметка стигна до изравняване. Мауро Икарди с прекрасно подаване изведе Банега на чиста позиция в пеналтерията, а той с елегантен финт си освободи позиция за стрелба и матира Войчех Шчесни в 72-ата минута.

Малко преди това Франк де Бур необяснимо бе гласувал доверие на Стеван Йоветич като последна смяна (вместо на Габриел Барбоса) и черногорецът се прояви на висота, но в полза на Рома, след като извърши глупаво нарушение пред наказателното поле в 76-ата минута.

Костас Манолас се извиси в пеналтерията и стреля с глава след центрирането на Алесанро Флоренци, а рикошет в главата на Икарди заблуди Ханданович и Рома поведе отново - 2:1.

В 88-ата минута Ханданович направи спасяването на сезона срещу удар с глава на Един Джеко, с което само подчерта странностите на мача - "вълците" имаха толкова много и чисти положения, а се нуждаеха от късмет и рикошет, за да стигнат до победата.

Рома е вече трети с 13 точки, а Интер се смъкна до девета позиция с 11, като шампионът Ювентус е доста далеч и от двата тима на първото място с 18 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички