Два гола на Левандовски не стигнаха, Борусия обърна Байерн и се откъсна на върха


Два гола на Левандовски не стигнаха, Борусия обърна Байерн и се откъсна на върха
Снимка: Getty Images/Guliver

5207 0

Отборът на Борусия Дортмунд спечели дербито на Германия с Байерн Мюнхен след 3:2 над "Сигнал Идуна Парк". 99-ото издание на "Der Klassiker" предложи множество интересни положения и един пълен обрат на феновете на двата тима.

Роберт Левандовски изведе тима си напред през първата част, а в началото на втората Марко Ройс изравни след точно изпълнена дузпа. Двамата голаджии вкараха по още едно попадение, за да се стигне до 2:2, а при бърза контра атака Пако Алкасер донесе победата на "жълто-черните" след чудесен пас на Аксел Витсел.

По този начин Борусия вече има аванс от 4 точки на върха пред втория Борусия Мьонхенгладбах. Играчите на Лусие Фавр са с 27 пункта, докато баварците са трети с 20 точки.

Срещата започна с остра игра и от двата отбора, а първата възможност бе за Борусия Дортмунд. Марко Ройс отне от Матс Хумелс пред наказателното поле и веднага отправи удар по земя, който обаче нямаше как да затрудни Мануел Нойер.

Постепенно Байерн пое инициативата в срещата и след 20' наложиха сериозен натиск пред Пишчек. Логичното се случи в 26', когато Гнабри центрира в наказателното поле, където Левандовски се освободи и с глава прониза стража на домакините - 0:1. Логично след отбелязаното попадение полякът демонстрира уважение към бившия си тим и не демонстрира радост.

Втората част започна отлично за домакините. Марко Ройс получи добра топка в наказателното поле и бе фаулиран от Мануел Нойер, за което Борусия получи право да изпълни дузпа. Капитанът на "жълто-черните" застана зад топката и не остави шанс на Нойер - 1:1.

Радостта на домакините обаче не трая дълго. В 53' Роберт Левандовски вкара втория си гол за вечерта, след като се възползва от подаването на Кимих.

След 60' играчите на Лусиен Фавр наложиха натиск и в рамките на 5' направиха три фрапантни пропуска пред Нойер. Шампионите изглеждаха в нокдаун, като правиха грешка след грешка в защита, а в крайна сметка Хумелс бе заменен заради травма, а в 67' логичното се случи и Марко Ройс, който бе оставен непокрит, се разписа за втори път тази вечер.

17' преди края на срещата Борусия направи пълен обрат. Аксел Витсел изведе отлично Пако Алкасер, който с лекота преодоля Нойер - 3:2.

ПРЕДИ МАЧА

Борусия приема "баварците" като лидер в класирането на Първа Бундеслига, докато шампионите от миналия сезон са на трето място и изостават с 4 точки. Под ръководството на Люсиен Фавр "жълто-черните" се представят отлично от началото на сезона, докато Байерн е колеблив и вече записа 2 загуби през кампанията. Една победа над лидера и основен конкурент може да подейства много добре на тима на Нико Ковач и да го върне на победния път.

Към момента грандът от Дортмунд е най-добре представящия се в план реализация - тимът има 30 попадения в 10 мача. Байерн не може да се похвали със същото, тъй като е вкарал 18 гола. Относно инкасираните попадения двата тима са почти равни - 10 срещу 11 в полза на Борусия.

Неприятната новина в лагера на гостите е, че заради контузия те няма да разчитат на опитния Ариен Робен. В групата на "баварците" заради проблеми не попаднаха още Кингсли Коман, Корентен Толисо и Тиаго Алкантара. Борусия няма да може да разчита единствено на Марсел Шмелцер.

СЪСТАВИ:

БОРУСИЯ: Пишчек, Аканджи, Загаду, Хакими, Дилейни, Витсел, Пулишич, Ройс, Санчо, Алкасер

 

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Зюле, Хумелс, Алаба, Хави Мартинес, Мюлер, Хамес, Гнабри, Рибери, Левандовск  

Борусия: Пишчек, Аканджи, Загаду, Хакими, Дилейни, Витсел, Пулишич, Ройс, Санчо, Алкасер

Байерн: Нойер, Кимих, Зюле, Хумелс, Алаба, Хави Мартинес, Мюлер, Хамес, Гнабри, Рибери, Левандовски

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички