Килиан Мбапе класира ПСЖ на финал, парижани високо над отборите във Франция


Килиан Мбапе класира ПСЖ на финал, парижани високо над отборите във Франция
Снимка: GettyImages

1013 0

Пари Сен Жермен стигна до минималното 1:0 срещу Рен на "Парк де Пренс" в полуфинален мач за Купата на Франция. По този начин се класира на финал срещу Лион на 25 май. Герой за парижани бе Килиан Мбапе, който вкара единственото попадение. Малко преди гола си пропусна дузпа, а през този мач изкара пълни 90 минути на терена.

ПСЖ се класира за своя 20-ти финал на Купата и вече е пред Марсилия (19). От първия сезон на клуба през 1970/71, ПСЖ е достигнал 11 финала повече от всеки друг отбор (9 за ОМ).

Отборът на Луис Енрике бе по-силният, като през първото полувреме изпусна няколко добри положения. В 35' Адриан Труфер задържа Килиан Мбапе и съдията отсъди пряк свободен удар. След намесата на ВАР се видя, че нарушението е в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. Мбапе застана зад топката, но вратарят спаси изстрела му.

Три минути по-късно голямата звезда на парижани успя да се реваншира. Френският нападател се възползва от подаване на Фабиан Руис и стреля неспасяемо от границата на наказателното поле за 1:0.

И през второто полувреме парижани бяха по-активни. В 53' Мбапе преодоля защитата  и стреля, но Манданда спаси. Отново Мбапе и Маркос Асенсио имаха нелоши възможности до края на мача, но повече голове не паднаха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички