Въпреки чистата победа: Хосеп Гуардиола бе леко критичен към Манчестър Сити


Въпреки чистата победа: Хосеп Гуардиола бе леко критичен към Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

866 0

Манчестър Сити завърши 2023-та година с чиста победа на свой терен срещу Шефилд Юнайтед в мача от 20-ия кръг на Висшата лига.

Старши треньорът на "гражданите" - Хосеп Гуардиола, обаче не бе съвсем доволен от своите играчи след последния съдийски сигнал:

"През първото полувреме бяхме "тихи". Езикът на тялото ни беше красноречив - не си говорехме, не се смеехме, не си крещяхме. Беше малко като "ох, днес трябва да играем"", обясни наставникът на Сити и допълни:

Още: Крадци ограбиха къщата на Джак Грийлиш, докато той играе, а тя е пълна с роднини

"Във футбола трябва да ти гори нещо отвътре. На полувремето за първи път не споменах и дума за тактиката. Седнах на един стол и казах на играчите: "Момчета, ако излезете усмихнати и се наслаждавате, тогава ще победим".

"Първите 15-20 минути от второто полувреме бяха най-добрите ни и точно те ни помогнаха да вземем трите точки", констатира Гуардиола.

Преди Фулъм - Арсенал (31.12., 16:00 ч.), Манчестър Сити е на трето място в таблицата с актив от 40 точки - две по-малко от лидера Ливърпул.

"Позицията ни в класирането е повече от добра. Да, ще има мачове, които ще загубим, но и другите отбори ще губят. Ние просто трябва да се опитаме да допуснем колкото се може по-малко поражения", призова Пеп Гуардиола за финал.

Още: Гуардиола разкри, че Манчестър Сити ще може да разчита на Холанд през януари

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички