Манчестър Сити измести Арсенал и запрати тим по-близо до изхода от Висшата лига (ВИДЕО)


Манчестър Сити измести Арсенал и запрати тим по-близо до изхода от Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5415 0

Английският шампион Манчестър Сити записа безпроблемна рутинна победа над последния в класирането на Висшата лига Шефилд Юнайтед. "Гражданите" надделяха с 2:0 и така събраха 40 точки, като изместиха Арсенал, който е със същия актив, но с по-лоша голова разлика. Пред Сити са само Ливърпул и Астън Вила с по два пункта аванс.

Матео Ковачич в тежък сблъсък срещу играч на Шефилд Юнайтед

Шефилд Юнайтед пък затъва все повече и изглежда изключително трудна задача да остане в елита. Това е единственият тим с едноцифрен актив от 9 пункта (Бърнли е предпоследен с 12). Освен това Шефилд вече е загубил 16 от последните си 18 гостувания в елита, когато се изправя срещу актуалния шампион. Статистиката датира и от миналия век.

Манчестър Сити записа и седма поредна победа срещу този опонент във всички турнири. Последният неуспех за "гражданите" срещу Шефилд е отпреди големия рацвет - от 2008 година във ФА Къп.

Резултатът бе открит след по-малко от четвърт час игра (14'), когато Родри напредна с топка в крака и току преди да стигне наказателното поле отправи прецизен изстрел извън него. Топката бе отправена по диагонала и по земя, но стражът остана без шанс за намеса.

Вторият гол падна след малко над час игра (61'). Тогава Фил Фодън ознаменува изключително силното си представяне с асистенция към Хулиан Алварес. Англичанинът получи в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията, където аржентинецът се хвърли на шпагат и засече в опразнената врата в своя мач номер 50.

Фил Фодън показва техника в наказателното поле на Шефилд Юнайтед

Фодън не съумя да се разпише, но даде шестата си асистенция за сезона във Висшата лига. Това е най-силната му кампания по този показател (през всеки от последните три сезона в първенството регистрира по точно 5).

Следващият сблъсък за Манчестър Сити е от третия кръг на ФА Къп срещу Хъдърсфийлд (07.01), а следващото изпитание във Висшата лига е гостуване на Нюкасъл (13.01). За Шефилд пък предстои гостуване на Джилингам във ФА Къп (06.01) и домакинство срещу Уест Хем в шампионата (21.01).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички