УЕФА се смили над Рашфорд, но в същото време го наказа за важен мач на Манчестър Юнайтед


УЕФА се смили над Рашфорд, но в същото време го наказа за важен мач на Манчестър Юнайтед
Снимка: GettyImages

1212 0

Звездата на Манчестър Юнайтед - Маркъс Рашфорд, получи червен картон в последния мач на "дяволите" в Шампионска лига - загубата от Копенхаген с 3:4 в Дания. На УЕФА му отне време, за да определи наказанието, но то вече е официално.

Какво отреди УЕФА?

От централата потвърдиха, че Маркъс Рашфорд ще получи наказание от един мач след червения си картон срещу ФК Копенхаген по-рано този месец.

Рашфорд беше изгонен, след като настъпа Елиас Джелерт, докато се опитваше да предпази топката. Ситуацията бе разгледана от ВАР, а от стаичката прецениха, че английският национал трябва да бъде изгонен.

Червеният картон означава, че Рашфорд ще пропусне предстоящия двубой в турнира на богатите срещу Галатасарай в Истанбул, Турция. Добрата новина за Ерик тен Хаг е, че наказанието няма да е за повече от 1 мач, като това значи, че нападателят ще играе срещу Байерн Мюнхен в последния кръг от груповата фаза.

Както мача срещу Байерн, така и този срещу Галатасарай са задължителни мачове за "червените", ако клубът иска да се класира за груповата фаза на състезанията. Заемайки четвърто място в група "А", Юнайтед трябва да се класират на трето място, за да се насочи към Лига Европа, или на първите две позиции, за да продължи към елиминациите на Шампионска лига.

Чистка? Почти цял отбор си тръгва от Манчестър Юнайтед през 2024-а.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички