Саудитският принц купува след Нюкасъл и тв правата на Висшата лига


Саудитският принц купува след Нюкасъл и тв правата на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1737 0

Ако принцът на Саудитска Арабия успее да завърши сделката по закупуването на футболен клуб Нюкасъл, той ще поиска да закупи и правата за излъчването на мачовете от английската Висша лига, съобщава "Daily Mail". Цената на сделката за Нюкасъл е 300 милиона паунда.

Към момента правата за излъчването на Висшата лига принадлежат на beIN Sports - компания, също базирана на Арабския полуостров - в Катар. Неотдавна от beIN Sports се обърнаха към ръководството на лигата с искане да блокира сделката за Нюкасъл, позовавайки се на незаконното излъчване на английското първенство в Саудитска Арабия.

На свой ред пък саудитците изразиха мнение, че beIN Sports настояват за това, тъй като се боят да не загубят контракта си с Висшата лига на стойност 500 милиона паунда.

Интересно е обаче какво ще последва в Англия и как ще бъде приета изобщо идеята собственик на тим в Англия да държи и правата за излъчване - нещо, което на този етап изглежда абсурдно, предвид парите, които са намесени в най-популярното футболно първенство. А какви са амбициозните трансферни цели на кандидат-собствениците на Нюкасъл вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички