Правилото във Висшата лига от новия сезон, което можеше да отмени гола на Евертън срещу Ливърпул


Правилото във Висшата лига от новия сезон, което можеше да отмени гола на Евертън срещу Ливърпул
Снимка: Getty Images

2560 0

Джарад Брантуейт от Евертън изигра решаваща роля при победата на своя отбор с 2:0 над мърсисайдския съперник Ливърпул, отбелязвайки първия гол за вечерта. Любопитен факт обаче бе отбелязан след срещата. А именно, че това попадение можеше да не бъде зачетено, ако бяха в сила правилата, които се готвят за идния сезон във Висшата лига.

Мениджърът на "червените" Юрген Клоп няма да е доволен като научи, че голът на Брантуейт нямаше да бъде признат, когато новата технология е в разгара си следващия сезон, за да подпомогне най-тънките положения за засада. А в настоящия му изигра лоша шега в битката за титлата.

Каква промяна ще има във Висшата лига?

Именно този мач може да коства титлата на Ливърпул

Едва миналото лято шефовете на Висшата лига гласуваха против използването на полуавтоматизирана технология за засади, тъй като вярваха, че еволюцията на технологията е толкова бърза, че скоро ще остарее.

Още: "От години не е имало такъв треньор": По стъпките на Кройф, но обсебен от Гуардиола и вманиачен по контрола - кой ще наследи Юрген Клоп?

Те обаче промениха решението си година по-късно – и в допълнение към  съдиите и длъжностните лица, посветени на ВАР, наети за сезон 2023/24, полуавтоматизираната технология също ще бъде налична, за да подпомогне вземането на решения.

Връщайки се към гола на Брантуейт, 21-годишният защитник бе в спортна позиция, но в крайна сметка се реши, че Ибрахима Конате покрива засадата. След консултация с шефовете на VAR, реферът Андрю Мадли в крайна сметка отсъди Брантуейт в редовна позиция и голът беше зачетен. Видеоповторенията, използвани от системата, показват само една зелена вътрешна линия, използвана за защитниците.

Типичната червена линия за засада, която често се вижда, липсваше, за да направи нещата по-ясни, а Дейл Джонсън от ESPN съобщи, че пробегът на Брантуейт попада "в рамките на нивото на толерантност на текущата технология за засада", докато за следващия сезон решението ще се промени, за да има нулева толерантност.

Още: Манчестър Юнайтед вече не е кралят на "Фърги тайм" - отстъпи №1 на най-големия си съперник

Звезда на Арсенал похвали спряган за Ливърпул, помогнал му е много в развитието

"Може да е треньор на Ливърпул": Върджил ван Дайк разкри наследника на Юрген Клоп?

След загубата от Евертън: Суперкомпютър "стопи" шансовете на Ливърпул за титла

"Червен" крах, "синя" радост: Евертън се спасява, Ливърпул - не, титлата остава мираж (ВИДЕО)

"Новак е": Футболист със 106 попадения във Висшата лига предупреди Ливърпул за наследника на Клоп

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички