Ясна е трансферна цел №1 на Челси


Ясна е трансферна цел №1 на Челси
Снимка: Getty Images / Guliver

2075 0

Ръководството на Челси ще направи сериозни усилия, за да привлече аржентинския ас на Наполи Гонсало Игуаин, информира авторитетната английска медия "Mirror".

Според източници на агенцията, "сините" от Лондон са приготвили 40 милиона паунда за бившия нападател на Реал Мадрид, който беше трансферна цел и на Жозе Моуриньо, но английският клуб така и не съумя да го привлече.

Идеята е била да бъде направен опит още през януарския трансферен прозорец, но Игуаин е отхвърлил идеята заради възможността да стане шампион с Наполи, както и заради наличието на Диего Коста в състава на Хидинк. Холандският специалист няма да е на "Стамфорд Бридж" след края на сезона, докато италианският тим може и да "капитализира" Игуаин, след като го взе за 34 милиона евро от Реал Мадрид.

Приготвената сума от 40 милиона паунда обаче едва ли ще е достатъчна за президента на Наполи Де Лаурентис, който ще настоява поне за 10 милиона повече, за да се раздели с голмайстор №1 в Европа към настоящия момент. Аржентинският ас има 24 гола в 24 мача в Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички