Един от най-обичаните английски отбори ще гостува за първи път в България


Един от най-обичаните английски отбори ще гостува за първи път в България

2564 0

Арсенал е един от трите отбора, срещу който ще се изправи Лудогорец в груповата фаза на Шампионска лига. За лондонския клуб това ще е първо гостуване в България, тъй като до този момент не са се изправяли срещу български тим в европейските клубни турнири.

Арсенал е един от най-успешните английски отбори, а и в същото време има и солидна популярност по целия свят. В България артилеристите също се радват на солидна подкрепа и имат доста сериозен фенклуб.

Клубът е основан е през 1886 г. Играе домакинските си срещи на "Емирейтс Стейдиъм". Тимът участва във Висшата лига на Англия и е един от трите най-успешни в историята на английския футбол. Арсенал е спечелил 13 пъти шампионската титла на Англия и рекордните 12 пъти Купата на Англия.

Какво отразиха английските медии за групата на Арсенал и срещата с Лудогорец?

През 2006 година става първият отбор от Лондон класирал се за финал на Шампионската лига. Това е единственият английски отбор, който е правил цял сезон без загуба във Висшата лига, а след това продължава серията си до 49 поредни мача без загуба, като в този период отбора бива наричан „Непобедимите“. Арсенал има дългогодишна вражда с Тотнъм и Челси, а срещите между тях са известни като „Дербито на Северен Лондон“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички