Бомбастично! Тод Боели налива невъобразима сума в назначението на Потър


Бомбастично! Тод Боели налива невъобразима сума в назначението на Потър
Снимка: Getty Images

1878 0

Новият собственик на Челси Тод Боели е решен да вложи цяло състояние в идеята си да замени Томас Тухел с Греъм Потър на треньорския пост в клуба. Той е заделил солидна сума за заплати в петгодишния контракт на специалиста, твърди "The Telegraph".

Годишната заплата на британския специалист ще бъде 13,8 милиона евро. За 5 години той ще заработи 69 милиона, пише изданието.

Наред с това Челси ще плати сериозна компенсация на Брайтън за отнемането на техния мениджър. Твърди се, че сумата ще бъде между 17,2 и 20 милиона евро. 

За да бъде уволнен германецът пък, той ще получи 13 милиона евро компенсация, а помощниците му - по 2 милиона. Това прави обща сума от около 110 милиона евро, което е наистина невероятно. 

Боели прави още един жест към избрания от него треньор - той ще участва в подбора на подходящ спортен директор, който трябва да бъде назначен преди Мондиал 2022.

Греъм Потър застана начело на Брайтън в средата на 2019 г. Под негово ръководство отборът се класира 16-и, 15-и и 9-и в английското първенство, а в турнирите за Купите не стигна по-далеч от 1/8-финал. А ето какви бяха първите му думи, заставайки начело на Челси. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички