Манчестър Юнайтед стартира сезона с трудна победа над Лестър (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед стартира сезона с трудна победа над Лестър (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5748 0

Английската Висша лига се завърна! Манчестър Юнайтед спечели на "Олд Трафорд" трудно с 2:1 над Лестър в първия мач за сезон 2018/2019.

Още в 3' Пол Погба даде аванс на своя тим след точно изпълнена дузпа. 7' преди края Люк Шоу удвои аванса на своя тим, след като се възползва от пас на Хуан Мата. В добавеното време Джейми Варди върна интригата за няколко минути с огромна доза късмет, като топката се върна в него след удар в гредата.

Срещата започна повече от добре за Манчестър Юнайтед, след като откриха резултата още в 3' от капитана Пол Погба. Той се разписа от дузпа, след като играч на Лестър игра с ръка в наказателното поле и последва сигнал за дузпа.

В 16' "лисиците" бяха близко до това да отвърнат с удара. Келеши Ихиеаначо получи центриране в малкото наказателно поле, но ударът му по диагонала мина на сантиметри от страничната греда на Давид де Хеа.

В 29' отново гостите бяха по-близко до попадението, след като Джеймс Медисън отправи коварен удар, след като влезе в наказателното поле, но Давид де Хеа показа страхотен рефлекс и изби. Последваха два корнера пред вратата на "червените дяволи", които не застрашиха испанския страж.

В последните пет минути от първата част играчите на Жозе Моуриньо опитаха да стигнат до второ попадение. Най-близко бе крайният бранител Люк Шоу, който взе участие в бърза атака по левия фланг и завърши с удар по диагонала, който обаче Шмайхел спокойно улови.

25' преди края на срещата Юнайтед организира скоростна контра, при която Алексис Санчес бе изведен по левия фланг и върна добре към връхлитащия Хуан Мата. Халфът отправи удар, който срещна ръката на играч на Лестър, а съдията посочи аут.

В 74' рефлексът на Давид де Хеа спаси Юнайтед от изравнително попадение. Джейми Варди, който се появи като резерва, открадна топка от дясно на вратата на домакините и веднага центрира в малкото наказателно поле, където Ихеаначо насочи технично топката, но испанският страж се разтегна и улови кълбото. 

4' по-късно Алексис Санчес остави Ромелу Лукаку сам срещу Шмайхел, като ударът на белгиеца срещна тялото на стража. 

В 83' Люк Шоу сложи точка на спора, след като се възползва добре от пас на Хуан Мата, като технично се освободи от защитник и завърши успешно атаката.

В първата минута от добавеното време Джейми Варди се възползва по най-добрия начин от рикошет в гредата и с глава вкара във вратата на Юнайтед - 2:1.

Състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дармиан. Баи, Линдельоф, Шоу, Фред, Погба, Андреас, Мата, Санчес, Рашфорд

Лестър: Шмайхел, Амарти, Магуайър, Морган, Чилуел, Ндиди, Силва, Рикардо, Мадисън, Грей, Ихеаначо

Преди мача

В 22:00 часа днес английската Висша лига ще бъде обратно в ход. Манчестър Юнайтед и Лестър откриват сезона с битка по между си на "Олд Трафорд".

Двата тима често бяха съобщавани в едно изречение през това лято, след като "червените дяволи" искаха да вземат бранителя на "лисиците" Хари Магуайър. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички