Арогантност и претенции отказаха Челси от фаворита на клуба за нов мениджър


Арогантност и претенции отказаха Челси от фаворита на клуба за нов мениджър
Снимка: Guliver/GettyImages

4183 0

Антонио Конте няма да продължи работата си в Челси след края на сезона в Англия. Лондончани ще изиграят финала за ФА къп срещу Манчестър Юнайтед в събота вечер, което се явява и последният мач на италианския специалист, но "сините" нямат готов вариант за негов заместник. Причината за това е, че няколко месечните преговори с Луис Енрике са се провалили, пише испанският вестник "Марка".

В анализ на преговорите между двете страни испанското издание пише, че стартът е бил даден още през зимата и в Челси са били обнадеждени от първите разговори с бившия треньор на Барселона. С течение на времето обаче Енрике е "показал рогата си", а интересът на Челси към него окончателно е угаснал.

Преговорите от страна на английския клуб са били водени от Марина Грановская, а в последните два месеца Енрике е показал сериозна арогантност. Той е поискал заплата от над 15 милиона евро, над 200 милиона евро за трансфери и абсолютна власт върху спортно-техническите въпроси в Челси. Подобна власт на "Стамфорд Бридж" е получавал единствено Жозе Моуриньо, и то чак при втория си престой в клуба.

От Челси не са готови да дадат пълната власт на Енрике. Причината се крие в липсата на опит от страна на испанския треньор, който се провали в Рома преди да изведе до требъл Барселона. Освен това собственикът на тима Роман Абрамович иска да запази последната дума в клуба за себе си. В същото време руският милиардер е намалил сериозно средствата, отделени за трансфери и заплати, тъй като планира сериозна инвестиция за нов стадион на Челси.

Заради високите изисквания за заплата и трансферен бюджет Арсенал също се отказа от услугите на Луис Енрике и се насочи към Микел Артета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички