Ламин Ямал записа рекорд за Барселона, но по-малко от два месеца го спряха да счупи такъв и за Шампионска лига


Ламин Ямал записа рекорд за Барселона, но по-малко от два месеца го спряха да счупи такъв и за Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1310 0

Футболистът на Барселона Ламин Ямал записа пореден рекорд, този път в Шампионска лига. Талантът от "Ла Масиа" бе наложен в представителния тим на каталунците през изминалия сезон от Шави. Той се ползва с доверие от испанския специалист и редица експерти вярват, че го чакат добри години на "Камп Ноу".

Рекорд след рекорд за младия Ямал

Ямал се превърна в най-младия играч на Барселона, който взима участие в двубой от Шампионска лига, както и втория най-млад състезател в надпреварата. Той е на 16 години и 68 дни, като само 50 дни го спряха от това да бъде най-младият участник в турнира. Рекордът се държи от играча на Борусия Дортмунд Юсуфа Мукоко. Ямал влезе за каталунците при успеха на тима с 5:0 над Антверп.

Преди това влезе в историята на испанския национален отбор, превръщайки се в най-младия футболист, който дебютира с екипа на "Ла Фурия". Както и в най-младия голмайстор за тима. По-рано се появи информация, че именно Ямал е причината да се влошат отношенията между Сити и Барселона, тъй като "гражданите" се опитали да го отмъкнат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички