Българин наля 2 млн. евро в Хамбургер ШФ


Българин наля 2 млн. евро в Хамбургер ШФ

1301 0

Германският бизнесмен от български произход Александър Маргаритов инвестира 2 милиона евро в Хамбургер ШФ, като срещу тях получи 0,79% от акциите, съобщават немските медии.

Той е третият заможен фен на тима от северния германски град, който дава средства срещу акции за Хамбургер ШФ. Първите двама са милиардерите Клаус-Михаел Кюне - 7,5% акции срещу 18,75 млн. и Хелмет Бонсак - 1,5% срещу 4 млн. евро.

По презумпция дяловото участие би трябвало да носи дивидент, но не и в конкретния случай. В момента клубът е на загуба и се очаква да приключи 2015 г. минус 10 милиона евро.

Маргаритов е на 63 г., роден е в Хамбург, притежава май-голямата винарна, която управялява от дълги години, съобщава "Тема спорт". Баща му Петър е бил студент по архитектура в Германия, когато избухва Втората световна война и никога не се връща у нас повече. Жени се за рускиня, а Александър се появява на бял свят в Хамбург през 1952 г. Работи като банкер, но поема бизнесите на баща си след смъртта му през 1981 г. На 30 април т.г. напуска винарната, като получава 6 милиона евро обезщетение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички