Вратар като за световно: Очоа го направи отново - спаси дузпа на Левандовски (ВИДЕО)


Вратар като за световно: Очоа го направи отново - спаси дузпа на Левандовски (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3853 0

Вратарят на Мексико Гилермо Очоа отново се превърна в герой за родината си, и то на точното място - Световното първенство по футбол. Четири години след Мондиал 2018, където мексиканският страж се превърна в една от атракциите на турнира, Очоа отново се озова в светлината на прожекторите.

В откриващия мач на Мондиал 2022 Мексико се изправи срещу Полша, а в началото на втората част главният арбитър отсъди дузпа за поляците. Зад топката застана големия голмайстор на Барселона Роберт Левандовски, който имаше задачата да поведе страната си към победата.

Очоа обаче успя да предусети ъгъла, в който ще стреля Левандовски, като се хвърли и спаси изстрела на поляка. Нападателят на Полша се хвана невярващо за главата след спасената от Очоа дузпа, като той продължава да няма отбелязан гол на световно първенство.

Очоа се превърна в първия мексикански страж от 1966-а насам, който спасява дузпа на световно първенство в редовното време. Той вече има четири спасени дузпи за Мексико и общо 17 в кариерата си. Очоа участва на пето поредно световно първенство, а геройските му спасявания продължават вече 16 години.

Четете повече за мача Мексико - Полша в SportLive.bg!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички