Коловати обясни прогреса на Япония на българския фон и пророкува: Те ще елиминират Хърватия


Коловати обясни прогреса на Япония на българския фон и пророкува: Те ще елиминират Хърватия
Снимка: Getty Images

1441 0

Бившият национал на България Илиан Стоянов-Коловати посочи какво може да научим у нас от Япония, която се представя изключително на Световното първенство по футбол. Стоянов вече 17 години живее в Страната на изграяващото слънце и дори има академия там.

"Не е само тук, а в цял свят футболът се развива. Само в България копаем дъното. В Япония няма шуробаджанащина - който заслужава, той играе. Друга рецепта няма. При нас не знам докога ще я караме така. Сега при новия селекционер Младен Кръстаич се усеща някаква промяна като желание и себераздаване. Но тепърва ще видим как ще изглеждаме срещу по-сериозните отбори. Трябва да се промени всичко от корените, за да станат нещата", коментира той пред "България Днес".

Според него "самураите" са фаворити срещу Хърватия в днешния осминафинал на Мондиал 2022. "По-силен и по-свеж отбор е. Хърватия играе малко муден футбол в момента, леко лежерно. Разчитат повече на имена и на стари лаври. По-добре е за японците, че не им се падна Мароко", категоричен е Коловати.

"Япония са силни на контраатака, имат много бързи футболисти. Японските играчи са класни и играят в добри европейски отбори. Ако им се оставят пространства, те ще ги използват. Високата преса също е силно тяхно оръжие", казва още бившият национал. А ето кои са гениалните решения на Хаджиме Мориясу, за които никой не говори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички