Единсон Кавани призова ФИФА да "вкара съдията в затвора, ако бъде наказан" заради действията си в Катар


Единсон Кавани призова ФИФА да "вкара съдията в затвора, ако бъде наказан" заради действията си в Катар
Снимка: Getty Images

14073 0

Единсон Кавани, национал на Уругвай и нападател на Валенсия, заключи, че ако бъде санкциониран от Дисциплинарната комисия на ФИФА за удар на VAR-монитора в края на елиминацията на последното Световно първенство в Катар срещу Гана , в което неговият отбор поиска две дузпи, реферът на този мач, германецът Даниел Зиберт, "трябва да го пратят в затвора".

"Но ако ме накажат за удряне на VAR, рефера, затова, че ни извади от Световното първенство, трябва да го вкарат в затвора, защото това са грешки, които с VAR, всички камери и всички съдии зад гърба, не могат да се направят", спомня си той по време на интервю за "El Larguero" в навечерието на влизането в турнира за Суперкупата на Испания, в полуфиналите срещу Реал Мадрид.

На 5 декември Дисциплинарната комисия на ФИФА отвори досие срещу Единсон Кавани, заедно с неговите съотборници Хосе Мария Хименес (той удари служител на ФИФА с ръка в края на мача), Диего Годин и Фернандо Муслера (заради протестите му срещу съдията), в края на мача на 2 декември срещу Гана.

"Притеснява ме (евентуална санкция). Да, разбира се, че ме тревожи, защото това би означавало да бъда извън конкуренцията със съотборниците ми, моя клуб и моя отбор. Притеснява ме. Това са неща, които се случват, но трябва да се поставят малко от страната на футболиста, не само съдията и другите, от страната на футболиста, за да види какво се е случило, защо се е случило и защо нещата са се случили по този начин", обясни той.

"Добре е, че трябва да поддържаме поведение и така нататък, но ние сме човешки същества и когато понякога нещата, които се случват на терена, се изживяват със страст и работиш толкова усилено, за да стигнеш дотам и да се състезаваш, трябва да изживееш тези ситуации, тъй като не ни се налага да ги изживеем за първи път, може и реакцията на един футболист вътре да е неоправдана, но поне да се приема с малко повече разбиране", добави той.

А ето и ВИДЕО от моментът, в който Кавани събори VAR-монитора, след края на срещата Уругвай-Гана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички