Ирина Винер обвини България за заплетената лента на Аверина


Ирина Винер обвини България за заплетената лента на Аверина
Снимка: Getty Images/Guliver

4342 0

Треньорът на руския национален отбор и президент на Руската федерация по художествена гимнастика - Ирина Винер, обвини организаторите на Световното първенство по художествена гимнастика в София за провала на гимнастичката Арина Аверина на надпреварата с лента.

Както е известно, руската звезда първо заплете лентата си, а после дръжката на резервния ѝ уред се счупи и тя не успя да се представи на ниво.

"Ситуацията е необичайна. В регламента няма нищо за това. Затова и нищо не беше решено. Разбира се, организаторите трябваше да проверят предметите много внимателно. Така и обръчът можеше да се разглоби. Смятам, че правилата трябва да бъдат променени, за да се предвидят такива случаи. Но това не изигра никаква роля нито за самата Арина, нито за отбора. Дори фактът, че тя не попадна в индивидуалния многобой, не се реши в съчетанието с лента", коментира Винер, цитирана от "Спорт Експрес".

Арина Аверина не успя да защити титлата си от миналата година и шампионка на лента стана сънародничката ѝ Александра Солдатова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички