Сър Алекс гонил легенди на Юнайтед на бензиностанция, на голф игрище и в кабинета си


Сър Алекс гонил легенди на Юнайтед на бензиностанция, на голф игрище и в кабинета си
Снимка: Getty Images/Guliver

3909 0

Легендарният мениджър сър Алекс Фъргюсън е считан за един от най-великите футболни треньори в света, но е известен и с абсолютната си безкомпромисност към своите играчи, независимо колко големи звезди са те.

Известен като величие, но и немилостив

Шотландецът прекара 27 години изключително успешни години начело на Манчестър Юнайтед, но в този период не един и двама играчи са пострадали от гнева му. Най-известният случай е може би този с Дейвид Бекъм, когото сър Алекс натири от "Олд Трафорд" през 2003 година, но бившият капитан на "червените дяволи" Рой Кийн разкри и други подобни случки.

Как сър Алекс изгони Яп Стам от Юнайтед

Къде избра да отпрати Яп Стам?

Нидерландският защитник Яп Стам бе считан за един от най-добрите бранители в света в началото на века и спечели исторически требъл с Юнайтед през 1999 година. Скоро след това обаче Фъргюсън реши да го продаде в Милан.

Любопитното е, че той е съобщил новината за Стам на бензиностанция. Един ден Фъргюсън му се обадил и му казал: "Чакай ме след десет минути на бензиностанцията", а там му казал своето решение, без да му даде право на отговор.

Къде научи, че си тръгва Пол Инс?

Подобно позвъняване няколко години по-рано получил английският национал Пол Инс. Централният халф бе в основната на няколко спечелени титли от Юнайтед, но един ден Фъргюсън му се обадил и му насрочил среща на голф игрище. Там Инс разбрал, че сър Алекс го продава на Интер.

Как сър Алекс изгони Рой Кийн от Юнайтед

Самият Кийн също бе изгонен от "Олд Трафорд" през 2005 година. Той е легендарен капитан на "червените дяволи" и изиграва 480 мача за тима, преди да бъде извикан на спешна среща в кабинета на Фъргюсън. Там шотландецът му връчва една напечатана страница и казва: "Това е съобщението за твоето напускане, прочети го, ако искаш".

В разговор с бившия нападател на Англия и Арсенал Иън Райт Кийн разкрива, че съобщението било толкова бързо подготвено, че дори били объркали годините, които Кийн е прекарал в Юнайтед. Там пишело, че клубът му благодари за 11 години и половина служба, а всъщност той прекарва в отбора 12 години и половина. За любопитен разговор със сър Алекс след напускането си разказа и Рууд ван Нистелрой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички