Валиева се яви на тренировки - не е отстранена от Игрите в Пекин


Валиева се яви на тренировки - не е отстранена от Игрите в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

1972 0

В днешния 10 февруари руската фигуристка Камила Валиева се яви на тренировка, след като името ѝ бе забъркано в набиращ скорост скандал на Зимните олимпийски игри в Пекин. Твърди се, че 15-годишната спортистка е хваната със забранено вещество в организма и заради това нейният отбор, спечелил титлата в своята дисциплина, все още не е награден с медали.

"Като цяло, Камила Валиева е в безопасност! И с тази новина, Камила направи четворен тулуп точно пред мен. Добре, че всичко завърши така", написа журналистът Владислав Жуков, който е в китайската столица.

"Камила не е отстранена от участие в Игрите. Очакваме официално изявление от Международния олимпийски комитет. Относно връчването на медалите в отборния турнир, то датата също трябва да бъде определена от МОК", заяви пресаташето на ФФККР Олга Ермолина, цитирана от "Евроспорт".

Същевременно, говорителят на МОК Марк Адамс отказа да коментира скандала и да внесе яснота по казуса. "Не възнамерявам да коментирам подобен род спекулации. Не би било уместно да коментирам процедурата от престрибуната. Надяваме се на търпение и разбиране, но предстоят консултации и не мога да кажа нищо повече", заяви той пред журналистите. А повече за скандала можете да научите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички