В супердерби! Левски излъга ЦСКА след драма за край на редовния сезон във волейболното първенство


В супердерби! Левски излъга ЦСКА след драма за край на редовния сезон във волейболното първенство
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1065 0

В драматичен и оспорван мач Левски спечели срещу ЦСКА с 3:2 (17:25, 25:22, 24:26, 25:22, 16:14) в зала "Васил Симов" за край на редовния сезон във волейболното първенство . Това беше най-трудния успех на тима на "сините" срещу вечния съперник за първенство, като досега имаха два успеха с 3:0.

Така "сините" завършиха втори в редовния сезон със 17 победи, 5 загуби и 50 точки. По този начин Левски ще срещне на 1/4-финалните плейофи 7-ия в подреждането Пирин (Разлог). В 1/4-финалите ще се играе до 2 победи от 3 мача. ЦСКА пък остана на 5-о място в класирането с 13 победи, 9 загуби и 39 точки в актива си. Така на 1/4-финалите "червените" ще играят с 4-ия Монтана.

ЦСКА започна много по-добре мача и спечели убедително първата част. Левски изравни резултата и водеше в третата част, но тимът на Александър Попов я спечели в края с 26:24. Тимът на Николай Желязков отново изравни геймовете, а в тайбрека се наложи най-вече заради отличното включване на разпределителя Симеон Николов.

Левски изпусна четири мачбола, но затвори мача при петия след грешка на Вълчев от ЦСКА при атака. Симеон Николов и Владимир Гърков отбелязаха по 21 точки за "сините", Страхиня Бързакович от ЦСКА бе най-резултатен в мача с 25.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички