Дойде страхотна новина за всички фенове на волейбола в България


Дойде страхотна новина за всички фенове на волейбола в България
Снимка: facebook / bfvolley

1117 0

България ще бъде един от домакините на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2026-а година!

Страхотната за страната ни новина пристигна от Европейската конфедерация (CEV) и бе разпространена от сайта на родната федерация (БВФ).

Кои мачове ще приеме България?

Шампионатът на Стария континент ще се проведе в общо 4 държави, като засега е ясно името само на още една друга - Румъния.

У нас ще се изиграят мачовете от една група, четири осминафинала, както и два четвъртфинала!

"Много сме радостни, че България е обхваната от волейболна треска. Също така, че българската федерация желае да организира все по-често големи турнири. Сигурни сме, че нашето водещо първенство е в много добри ръце и че Българската федерация волейбол ще ни помогне да проведем висококачествено състезание по устойчив начин с акцент върху ангажираността на феновете", заяви Александър Боричич, който е президент на "CEV".

"Изключително съм горд и щастлив от факта, че ще приемем ЕвроВолей 2026. Този турнир е специален за всички", пък каза президентът на "БВФ" - Любомир Ганев, а след това разкри:

Любо Ганев

"За първи път европейският шампион ще спечели автоматично квота за Летните Олимпийски игри в Лос Анджелис през 2028 година. Затова Управителният съвет на федерацията гласува доверие на доказания италиански треньор Джанлоренцо Бленджини. Договорът му е дългосрочен и ще работи само в националния отбор. От името на федерацията мога да обещая, че всички отбори, които ще гостуват в България, ще се чувстват на гости при приятели".

"В последните девет години натрупахме много опит в организирането на големи турнири и затова имахме смелостта отново да кандидатстваме. Работата започва от днес. Тепърва ще разговаряме с държавата и общините, ще определим в кой град е най-подходящо да домакинстваме. Радвам се, че Румъния също ще бъде един от домакините. Миналата година съдомакин беше Северна Македония и се справи отлично. Всичко това показва добрата работа на Балканската волейболна асоциация. Искаме нашият регион да стане един от най-силните в този спорт!", допълни Ганев.

*Още новини за волейбол ще откриете в SportLive.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички