Официално: Джанлоренцо Бленджини е новият селекционер на мъжкия отбор на България по волейбол


Официално: Джанлоренцо Бленджини е новият селекционер на мъжкия отбор на България по волейбол
Снимка: Getty Images

736 0

Джанлоренцо Бленджини официално е новият треньор на мъжкия национален отбор по волейбол на България. Италианският специалист, който работи заедно с Алекс Николов в "Кучине Лубе" (Чивитанова), бе представен от президента на българския волейбол - Любо Ганев.

Джанлоренцо Бленджини е новият селекционер на България по волейбол

Визитката на Бленджини

Още: В претъпкана зала "Христо Ботев" в София: Марица Пловдив би ЦСКА и спечели деветата си Купа на България по волейбол

52-годишният специалист е прекарал цялата си кариера на Ботуша. Бил е асистент в Модена, Торино и Пиаченца, а от 2015 до 2021 води италианския национален отбор. В момента, заедно с родния национал Алекс Николов, работят за "Кучине Лубе".

"Спряхме се на Джанлоренцо Бленджини, защото искаме треньор с авторитет, треньор, който знае как да работи и с млади състезатели, човек, който има капацитета да направи нужното националният отбор на България да има шансове да се класира на Олимпийските игри в Лос Анджелис", заяви президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

"Самите качества на Джанлоренцо Бленджини са безспорни, Дългото CV с успехите му говори за тях. Пожелавам му успех начело на мъжкия национален отбор на България и искрено вярвам, че съвместната ни работа ще доведе до желаните резултати", добави още бившият волейболист.

Официално: Мартин Стоев поема волейболния Нефтохимик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички