Мартин Стоев отсече: Спечелването на олимпийска квота за Париж е „мисия невъзможна“


Мартин Стоев отсече: Спечелването на олимпийска квота за Париж е „мисия невъзможна“
Снимка: Hristo Rusev / LAP.bg

1286 0

Националният отбор на България по волейбол за мъже ще стартира утре мачовете си на олимпийската квалификация. „Лъвовете“ ще играят в град Сиан срещу домакините от Китай, а двубоят ще стартира в 14:30 часа.

Съперници на избраниците на Пламен Костанстинов в опита за класиране на Олимпиадата в Париж са още отборите на Полша, Аржентина, Нидерландия, Канада, Мексико и Белгия. Само първите 2 отбора ще спечелят квота за игрите във френската столица през 2024 година.

Любопитен коментар преди старта на квалификацията направи бившият национален селекционер Мартин Стоев. Той изрази мнението си за шансовете на България да играе в Париж догодина. Именно Стоев изведе националите до едно от последните две участия на олимпиада - в Пекин през 2008 г.

МНЕНИЕТО НА БИВШИЯ НАЦИОНАЛЕН СЕЛЕКЦИОНЕР

На фона на резултатите досега спечелването на олимпийска квота е „мисия невъзможна“. Защо си мислим, че ние сме на нивото на съперниците, като до момента не го показваме? Когато почнем да показваме, че сме на нивото на Аржентина, Нидерландия, Белгия, тогава може да твърдим, че сме на тяхното ниво. Ние сме 30-ти в ранглистата.

Отборът отива с трима състезатели по-малко – Валентин Братоев, Теодор Салпаров и Светослав Гоцев. Седем мача за девет дена шест човека не могат да изиграят. Така че шансовете ни са много малки. Липсата на втори диагонал е минус за отбора. На всеки състезател в определен гейм или мач, може да не му тръгне играта, трябва да има заместник. Имаме диагонали, но не са повикани. Но за това трябва да се пита треньора Пламен Константинов.

Що се отнася до включването на младия разпределител Симеон Николов виждам противоречиви мнения. В началото на годината чувах, че трябва да се събере най-доброто, с което разполагаме, за да може да се извлече максимума от европейското първенство и олимпийската квалификация. Сега, впоследствие виждам мнения, че отиваме с млади на квалификацията, за да им даваме шанс да се обиграват, което някак си не съвпада, или пък в движение се промениха целите и концепцията на националния отбор. Не знам, объркан съм и аз.

Един мач го печелят шампиони, а един турнир – отборът. Не звуча много оптимистично не от сега, а от повече от 12 години всяка изминала година ставаме от зле по зле. Това са фактите, няма какво да си кривим душата“, коментира Стоев пред БНР.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Чудо или реалност? Пламен Константинов отговори ще се класира ли България за Олимпиадата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички