Любомир Ганев отчете Олимпиадата в Лос Анджелис като приоритет за българския волейбол


Любомир Ганев отчете Олимпиадата в Лос Анджелис като приоритет за българския волейбол
Снимка: Българска федерация по волейбол

256 0

Президентът на българската волейболна федерация - Любомир Ганев, говори пред медиите след края на Общото събрание на БФВ, То се проведе във вторник и на него са били обсъждани дългосрочните стратегии пред волейбола ни. 

Ганев бе категоричен пред медиите

Легендата на българския спорт обясни публично какъв е смисълът на петгодишните договори, които федерацията планира да подпише с някои от националите. 

Ганев коментира и Олимпиадите в близките 4 години - тези в Париж и Лос Анджелис. Ръководителят е наясно, че ще се класираме трудно за състезанието тази година, така че това в САЩ става приоритет. 

Коментарът на Ганев

"Като ръководство ще имаме по-голям ангажимент да осигурим максимални условия за състезателите. Говоря за тренировъчен процес, медицинско обслужване. Така искаме да си гарантираме, че основното ядро от волейболисти със сигурност ще бъде в националния отбор през целия период.

В миналото е имало случаи, в които един състезател преценява, че няма да дойде за лагер или състезание. Преценява да отиде на почивка с жена си или нещо друго. Треньорът има набор от 25-30 състезатели, от които да избира.

Нашата голяма цел е Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 година. Затова всеки гейм е важен. Нужен ни е висок ранкинг, за да се класираме. Договорите са петгодишни, защото започват от сега. Имаме само теоретичен шанс за класиране на Олимпиадата в Париж.

Разбира се, треньорите и медицинският щаб могат да освободят някой състезател по определени причини. Няма никакви санкции при неизпълнение на договора. В националния отбор не се играе по задължение. Договорите не са за всички. Ако някой не иска да подпише, не е нужен. Трябва да работим като пчелички, за да успеем", категорична е легендата. 

Следете всичко най-интересно около волейбола ни със SportLive.bg!

Още: "Ние не сме от обидчивите": И Любо Ганев отвърна на нападките на Йордан Лечков

Още: Ганев разкри новия треньор на България и защо е избран: Голямо име сменя Пламен Константинов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички